menu
spacer
 
| de vredessite / kernwapens 2006 |
 
 
 
5 juli, Stadhuis Den Haag
Bijeenkomst met burgemeester Akiba van Hiroshima

 
Uitnodiging van Burgemeesters voor Vrede
 
Utrecht, 18 mei 2006 - Tien jaar geleden werd in juli 1996 door het Internationale Gerechtshof het historische besluit genomen om kernwapens illegaal te verklaren. Om hier de aandacht op te vestigen brengt Burgemeester Akiba van Hiroshima met een internationale delegatie van 'Mayors for Peace' een bezoek aan Nederland.
 
Op woensdagmiddag 5 juli zal van 14.00 tot 16.30 een publieksbijeenkomst worden gehouden in de gemeenteraadszaal van stadhuis Den Haag. Daar zullen burgemeester Akiba, de juridische expert Meindert Stelling van Juristen voor Vrede en voormalig Nederlands ontwapeningsambassadeur in Genčve Chris Sanders presentaties houden over de noodzaak van nucleaire ontwapening en de wegen daar naar toe. Herman Spanjaard, huisarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medische Polemologie, zal wijzen op de voortgezette gevaren van een kernoorlog. Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) zal haar visie op nucleaire ontwapening geven.
 
Een vertegenwoordiger van het IKV zal plannen voor een nieuwe campagne voor nucleaire ontwapening ontvouwen. Greenpeace Nederland zal wijzen op de relatie tussen kernenergie en kernbewapening.
 
Tevens zal een nieuw boek “Nucleaire ontwapening – nog steeds bittere noodzaak” geschreven door Karel Koster, coördinator van de steuncampagne en onderzoeker naar kernbewapening, worden gepresenteerd. Vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties actief tegen de kernbewapening zullen in discussie gaan over nucleaire ontwapening. Na de bijeenkomst bent u welkom op een receptie aangeboden door burgemeester Deetman.
 
Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Nederlandse steuncampagne van Burgemeesters voor Vrede en zal in het engels worden gevoerd. Deelnemers worden verzocht zich te melden op onderstaand adres, per e-mail of anderszins.
 
Karel Koster
Coördinator Nederlandse steunbeweging Burgemeesters voor Vrede
Tel: 030 -2714376
E-mail: k.koster@inter.nl.net
 
 
terug/back | de vredessite / kernwapens 2006 |