menu
spacer
 
| de vredessite / midden-oosten 2011 |
 
 
 

Opvarenden Freedom Flotilla 2 pakken hulpgoederen in voor Gaza

 
Persbericht van stichting Nederland-Gaza
 
inpakken Amsterdam, 29 mei 2011 - Vrijwilligers en opvarenden van de Freedom Flotilla 2 pakten op zaterdag 28 mei 22 dozen met medicijnen en medische hulpmiddelen in, 10 dozen met schoolartikelen, 17 dozen met speelgoed en 37 muziekinstrumenten. De afgelopen maanden zijn er door mensen uit het hele land goederen ingezameld om mee te sturen met naar Gaza. "Als je onrecht in je omgeving ziet, bij je buurman, je buurvrouw of in de Gazastrook, het maakt niet uit waar, dan heb je de plicht om te helpen. En daarom ben ik hier," aldus één van de opvarenden, rapper Manu van Kersbergen.
 
Een van de inzamelacties was het zogenaamde bakfiets-project, bedacht en opgezet door Utrechtse jongeren. Ze knapten een oude bakfiets op, versierden hem en reden in de wijk rond om speelgoed op te halen voor het Samouni Family project. De Samouni familie heeft tijdens Operation Cast Lead veel familieleden verloren. Ze stond bekend als een hechte familie, die open stond voor alle mensen in de buurt. Na deze tragische gebeurtenis heeft de familie met hulp van de Ier Ken O'Keefe, een opvarende van Mavi Marmara [Turks vlaggeschip van de eerste Gaza Freedom Flotilla, mei 2010, Red.], een buurthuis opgericht. Hier vangen zij kinderen op uit de gehele omgeving en helpen de kinderen met het verwerken van trauma’s. Het buurthuis beschikt inmiddels over een speelplaats en er zijn klaslokalen.
 
Freedom Flotilla 2 vertrekt in het weekend van 25 juni 2011 naar de door Israël vrijwel hermetisch afgesloten Gazastrook. Stichting Nederland-Gaza is onderdeel van dit internationale initiatief en vaart mee met de boot met een Nederlands-Italiaanse delegatie. Het hoofddoel van Freedom Flotilla 2 is het verlichten van de humanitaire crisis die door diverse hulporganisaties en NGO's al jaren als schrijnend en onmenselijk wordt omschreven, en het op vreedzame wijze doorbreken van de illegale blokkade om zo de weg te plaveien voor de opheffing hiervan.
 
 
terug/back | de vredessite / midden-oosten 2011 |