menu
spacer
 
| de vredessite / midden-oosten 2011 |
 
 
 
Palestine Link wint ASN bank Wereldprijs
 
Persbericht van Palestine Link
 
11 november 2011 - Palestine Link, een samenwerking van betrokken Nederlanders – met Palestijnse wortels - die opkomt voor de Palestijnse nationale- en mensenrechten, heeft de publieksprijs van de ASN bank Wereldprijs gewonnen. Meer dan 25 duizend bezoekers van Voor de Wereld van Morgen brachten vanaf eind september hun stem uit op een van de veertig projecten voor de publieksprijs van € 10.000,-. Met meer dan 4000 stemmen brachten zij Palestine Link naar de eerste plaats.
 
Voorziter Ghada Zeidan is bijzonder blij met de steun die in Nederland blijkt te bestaan voor Palestine Link. "Waardering van een vakjury is leuk, maar waar het natuurlijk om gaat is dat onze boodschap aanslaat bij het grote publiek."
 
Aan de ASN Bank Wereldprijs 2011 deden 215 projecten mee. Na de eerste ronde bleven er veertig projecten over in vier categorieën. Mede op basis van die stemming koos de jury, bestaande uit ondernemers en professionals uit de goede-doelensector, acht finalisten voor de juryprijs. Onder hen was ook Palestine Link, in de categorie ‘tegen de wapenindustrie’. De winnaar van de juryprijs werd de Campagne tegen Wapenhandel.
 
Website Palestine Link
 
 
terug/back | de vredessite / midden-oosten 2011 |