menu
spacer
 
| de vredessite / nieuwe oorlog 2006 |
 
 
 
Zeventien argumenten rond de missie naar Uruzgan
 
Persbericht van Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog'
 
Utrecht, 27 januari 2006 - Het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' heeft zeventien veel gebezigde voor- en tegenargumenten rond de uitzending van Nederlandse militairen naar Uruzgan geformuleerd en becommentarieerd. Conclusie: de voorgenomen missie is heilloos.
 
Na een lange periode van politieke spelletjes, zal de Tweede Kamer volgende week besluiten over de uitzending van 1.200 tot 1.400 Nederlandse militairen naar Uruzgan (Afghanistan). Verschillende politici hebben de afgelopen dagen aangegeven dat het debat nu eindelijk eens om de inhoud zou moeten gaan en niet om het politieke spel. Om hen, maar ook alle andere ge-interesseerden, te helpen bij het op een rijtje krijgen van die inhoudelijk argumenten, heeft het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' de zeventien meest gehoorde pro's en contra's op een rijtje gezet en becommentarieerd.
 
De flyer van twee pagina's kunt u downloaden en uitprinten (nog even zelf vouwen) en kan door iedereen vrijelijk worden gebruikt: om er zelf wijzer van te worden, anderen te informeren of de discussie aan te gaan.
 
Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' komt op basis van deze zeventien argumenten zelf tot de conclusie dat de voorgenomen missie heilloos is. Op 22 december jl. heeft het Platform dat met een protestactie bij het Torentje al duidelijk gemaakt aan het kabinet, dat die dag ook niet tot een besluit maar slechts tot een voornemen kon komen.
 
Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' werd kort na de aanslagen van 11 september 2001 opgericht en keerde zich toen direct tegen de vergeldingsoorlog tegen Afghanistan die een maand later uitbrak. In december 2001 overhandigde zij 12.500 handtekeningen tegen deze oorlog aan - toen nog - premier Kok. Anderhalf jaar later organiseerde het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' twee massale demonstraties tegen de oorlog tegen Irak.
 

Noten voor de pers
 
Woordvoerder namens het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' is Karel Koster. Tel. 06-13223359
 
Meer over het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' op: www.platformtegendenieuweoorlog.nl
 
 
| de vredessite / nieuwe oorlog 2006 |