menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2006 |
 
 
 
17 april 12:30, Den Haag
17 april: Paasmars terug in vernieuwde opzet

 
Persbericht van Werkgroep Paasmars
 
Den Haag, 10 april 2006 - Na een onderbreking van twee jaar organiseert de Werkgroep Paasmars van het Haags Vredes Platform (HVP) dit jaar weer de jaarlijkse Paasmars Voor Vrede.
 
De demonstratie en manifestatie vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 17 april.
Update: Om 12:30 wordt er verzameld op de Hofplaats, niet op het Spuiplein.
 
Deze keer is gekozen voor een iets andere insteek dan in voorgaande jaren: minder politiek, meer positief.
 
Thema: Kies Voor Vrede
 
Met de Paasmars 2006 wil de organisatie de boodschap uitdragen dat vrede voor iedereen een vrije keuze is. We zouden kunnen kiezen voor de huidige 'Pax Americana', wat er op neer komt dat een wereldmacht, al of niet gewapenderhand, de rest van de wereld probeert naar haar hand te zetten.
 
We kunnen echter ook kiezen om te streven naar een 'Pax Humana', waarbij economische, etnische, en religieuze verschillen niet vergroot, maar verkleind worden. Waarin mensen, in harmonie met milieu, dieren en natuur, mèt elkaar aan een vredige, gedéélde samenleving voor iederéén bouwen. Dit in plaats van het bouwen van forten in een verdeelde wereld, waarin elk fort slechts haar eigen belangen beschermt.
 
We willen benadrukken dat de Paasmars geen initiatief is van een bepaalde politieke partij, maar dat ieder vredelievend mens, van welke politieke of religieuze kleur dan ook, welkom is.
 
Om 13:00 zal de Paasmars, onder begeleiding van een sambagroep en een hiphop-band, richting het Vredespaleis vertrekken. Onderweg wordt kort gestopt bij de Amerikaanse en Argentijnse ambassades.
 
Bij het Vredespaleis volgt om 14:00 een manifestatie met sprekers, dichters, een informatiemarkt, veel muziek en een open podium. Medewerking hieraan wordt verleend door o.a. het Haags Pop Centrum en 's-Peer catering.
 
De dag zal vanaf 19:30 uur feestelijk worden afgesloten met een 'Dance For Peace', verzorgd door DJ's Lieneke en Dance Little Sister. Lokatie: Café Lokaal Vredebreuk, Papestraat 38 in Den Haag.
 
Werkgroep Paasmars
www.vredessite.nl/paasmars

 


 
Noten voor de pers
 
Meer informatie over de Paasmars:
www.vredessite.nl/paasmars
John van Maanen, 06-28646370
Marie Serraris, 06-11078995
Persfoto's na afloop: Boyd Noorda, 06-24762046
 
Meer informatie over het Haags Vredes Platform:
www.haagsvredesplatform.nl
 

 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2006 |