menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2009 |
 
 
 
Carolus Wimmer over Latijns Amerika
 
Op 12 mei 2009 organiseerde het Haags VredesPlatform een bijeenkomst met de Venezolaan Carolus Wimmer, vicevoorzitter van het Latijns Amerikaans Parlement.
 
In de ‘achtertuin’ van de Verenigde Staten vinden opwindende ontwikkelingen plaats. In veel landen in Zuid- en Midden-Amerika zijn nu progressieve regeringen gekomen en veel volkeren of regio’s nemen de economische ontwikkelingen in eigen hand. De meest recente berichten spreken van een toenadering van President Chavez en Barack Obama. Is dit optimisme gerechtvaardigd?
 
Carolus Wimmer, bespreekt de actuele situatie, te beluisteren als MP3-bestand. Carolus Wimmer spreekt in het Spaans en wordt vertaald naar het Nederlands.
 
Het Latijns-Amerikaanse Parlement (Parlatino) is een orgaan van gedelegeerden van de volksvertegenwoordigingen in Latijns-Amerika, waaraan ook Suriname en de Nederlandse Antillen meedoen. Dit is een politiek samenwerkingsverband waarin de gemeenschappelijke belangen ter behartiging van de onderlinge vrede en de democratie worden besproken.
 


 
Opname en © foto's 2009 Boyd Noorda Socia Media
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2009 |