menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2011 |
 
 
 
Elke laatste donderdag van de maand
Wakes Fries Vredesplatform: doe mee!

 
Wake 4 augustus 2011 - Maandelijks houdt het Fries Vredesplatform een vredeswake op de Lange Pijp in Leeuwarden. In juli gaf de vredeswake extra aandacht aan de slachtoffers van de aanslagen en het geweld in Noorwegen.
 
Maar ook wordt stilgestaan bij de aanslagen en het geweld in Uruzgan, Irak, Lybië, de dreigende escalatie in Kosovo en ga zo maar door. En bij de rol van onszelf als burger, Nederlander, Europeaan, NATO-bondgenoot. Lid van de VN.
 
De vredeswakes zijn nodig. Het Fries Vredesplatform helpt mensen even stil te staan bij al het geweld en de oorzaken daarvan. Spontaan sluiten mensen zich even aan om stil te staan bij de slachtoffers van deze en andere haarden van geweld.
 
Soms is geweld dichter bij dan we denken. Een harde toon van een burger uit Venlo kan zomaar escaleren in een onnodige tegenstelling tussen vreedzame vertegenwoordigers van religies. En een initiatief van een inwoner van Stadskanaal laat zien hoe snel mensen tot verdeeldheid kunnen worden aangezet.
Maar het kan ook anders. In een vrije democratie wordt niemand de mond gesnoerd. Daar kan en moet religie-, cultuur- en ideologiekritiek vrij worden geuit. En dat kan ook zonder schelden en beledigen. Door ontmoeting en dialoog.
 
U bent welkom om even aan te sluiten op de laatste donderdag van de maand. De volgende wakes zijn op donderdag 25 augustus en in de vredesweek op 29 september en we gaan zeker tot en met december door. Kijk even op dit overzicht.
 
Doet u mee? Om vrede.
 
Met vriendelijke groet,
Jan Bosman
www.friesvredesplatform.nl
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2011 |