PAASMARS '99 VOOR ONTWAPENING EN VREDE
Paasmaandag 5 april 12:00 Vredespaleis Den Haag
Paas-vredesactiekamp 1-5 april, Volkel

Werkgroep Paasmars, Pb 10500, 2501 HM DEN HAAG
Tel: 070-3658533/020-6650273, ook voor bestellen
petities en infostands. Slot-maaltijd: 070-3890235
Website: vredessite.nl/paasmars

Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel!
Ontmantel de atoomindustrie!

De Paasmars '99 staat in het teken van de anti-nucleaire strijd. Nog steeds zijn er talloze atoombommen van enkele kernwapenlanden gericht op elkaars steden, of op die in andere landen. Nog steeds vormen honderden kerncentrales en groeiende radio-actieve afvalhopen een dodelijk gevaar voor huidige en toekomstige generaties. Voor de productie van kernwapens levert de atoomindustrie installaties en grondstoffen. Alleen al daarom dient de mensheid af te rekenen met deze industrie, van dodelijk vervuilende uraniumwinning tot productie van het uiterst giftige plutonium.

Massavernietiging
De aarzelend begonnen nucleaire ontwapening van direct na de Koude Oorlog is allang tot stilstand gekomen. Gevreesd moet worden dat er na India en Pakistan nog meer landen kernwapens gaan maken. Tegenover deze wapens voor massavernietiging past maar één parool: weg ermee!

Volgens het internationaal recht zijn kernwapens in feite onwettig. Wij, van de wereldwijde beweging tegen kernwapens, hebben daarom het recht aan onze kant. Oók wanneer we ongenood atoombases betreden voor burgerinspecties of er een begin maken met het ontmantelen van atoomkoppen.

Burgerinspecteurs
Onze eerste plaats van protest op en rondom deze Paasmars geldt vliegbasis Volkel, waar atoombommen liggen. Vanuit het Paas-vredesactiekamp gaan burgerinspecteurs in de weer om ontmanteling van deze bommen te bevorderen, in overeenstemming met 'Neurenberg'. Omdat de atoombommen op Volkel onder gezag staan van de Amerikaanse president, is de Paasmars bij de Amerikaanse ambassade present. We eisen, door middel van een petitie, dat de Amerikanen hun atoombommen uit Nederland en elders terugtrekken en hun gehele arsenaal ontmantelen. In de petitie wordt een soortgelijke eis gesteld aan de 7 andere kernwapenlanden.

Internationale Manifestatie voor een Atoomvrije wereld
Aansluitend op de Paasmars is er 's middags in Den Haag de "Internationale Manifestatie voor een Atoomvrije Wereld". Hier ontmoeten campagnevoerders en belangstellenden uit binnen- en buitenland elkaar en worden campagnepresentaties gegeven.

Geef je op voor het Paas-vredesactiekamp, 1-5 april, Trentse bossen (Millsebaan), aan de noordzijde van atoombasis Volkel. Aanvang: 1 april om 12.00 uur; tent en warme spullen mee! Bij voldoende deelname rijdt er op 5 april 's ochtends een bus naar de Paasmars in Den Haag. Info: 0413-365680 (Atoomvrijstaat) of Paaskamp, Postbus 85069, 3508 AB Utrecht.

De volgende organisaties roepen u op tot deelname aan het Paas-vredesactiekamp en aan de Paasmars: Akties tegen kernwapens; AMOK-Noord; A'damse Catholic Worker; Anti-Imp. Kom. R'dam; Anti-MOT Groningen; Atoomvrijstaat; Bangladesh People's Solidar. Centre; Bew. Weigering Defensiebelasting; De Hobbitstee; Doopsgezinde Vredesgroep; DWARS; Fabel van de Illegaal; Franciskaanse Vredeswacht; Filip. Refug. in the Neth.; GroenLinks; Haagse Stadspartij; Haags Vredes Platf.; Humanistisch VredesBeraad; Is Het Hier Oorlog?; Kerk en Vrede; NCPN; NGVS Appelscha; Omslag, werkpl. v. duurz. ontw.; Onkruit Vergaat Niet!; Oecum. Vredesforum van Eur. Katholieken; PAIS; Peace Brigades Intern.; PSP'92; Rebel; SAP; SP; Sticht. Burgervredesteams; Sticht. Voorl. Aktieve Geweldloosh.; Stop Starwars; Stop de Wapenwedloop; Tribunaal voor de Vrede; Ver. Juristen voor de Vrede; Vredesburo's Eindhoven en Heerlen; Vuurdoop, Tilburg; Volk voor Vrede; Vredeswake Utrecht; Vrouwen voor Vrede; Werkgroep Vluchtelingen Vrij; WILPF; Zuid-Azië-Forum.