Over ons

De Vredessite is in 1998 opgezet door Boyd Noorda, die zowel 'eindredacteur' als vaak ook verslaggever (m.n. fotograaf) was.
Het motto: nieuws en informatie dienen om mensen in staat te stellen een eigen opinie te vormen. Boyd probeerde organisaties vooral te overtuigen van het feit dat samen 'eigen media' bouwen veel meer nut heeft dan 'je hand ophouden' bij de traditionele media. Dat laatste leverde immers steeds vaker niets op er ging erg op een kansspel lijken.

Heleen Ransijn werkte ook al in een vroeg stadium mee aan de Vredessite. Vanaf 2002 stelt ze de nieuwsbrief 'Ander Nieuws' samen met een selectie van werelddwijd nieuws over de 'War on terror' en uit het Midden-Oosten.

Vele andere organisaties en individuŽn leverden bijdragen aan de Vredessite, maar dat moeten er nog veel meer worden. Mede daarom is in 2013 de software van Chris Geerse in gebruik genomen. Dankzij de zelf ontwikkelde software is er geen technische kennis meer nodig is om zelf pagina's op de Vredessite te zetten. Dat kunnen correspondenten of organisaties nu zelf doen. Daarnaast kan het geplaatste nieuws automatisch en zonder meerwerk ook naar andere sites, mailing lists, sociale media, enz. 'doorgezet' worden.

Chris ontwikkelde de software op de website vredesbeweging.nl, een site van Vredesbeweging Pais waar hij lid van is. Chris werd ook redactielid van de Vredessite.

Na het overlijden van Boyd Noorda op 21 juli 2014 is Chris Geerse eindredacteur van De Vredessite. Ook is niet langer dDH voor De Vredessite verantwoordelijk maar VredesMedia. Dit is een vereniging van 7 vredesorganisaties die zowel het papieren blad VredesMagazine uitgeeft als op internet actief is.

De Vredessite heeft in 2015 een face-lift ondergaan. Hanneke Suijs levert daaraan een belangrijke bijdrage.

//