menu
spacer
 
| de vredessite / kernwapens 2013 |
 
 
 
Nederland telt nu 100 Burgemeesters voor Vrede
 
Bericht van Burgemeesters voor Vrede
 
Burgemeesters voor Vrede
 
1 maart 2013 - Wij zijn bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat met het toetreden van burgemeester Els Boot van Giessenlanden zich inmiddels 100 burgemeesters in Nederland hebben aangesloten bij Mayors for Peace.
 
De organisatie Mayors for peace is in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki vanuit de overtuiging dat een duurzame samenleving een illusie is zolang de mensheid bedreigd wordt door de aanwezigheid van duizenden kernwapens met hun onvoorstelbare vernietigingskracht. Als burgemeesters hebben we de taak om de burgers binnen onze gemeente te beschermen, ook ten behoeve van toekomstige generaties.
 
Mayors for Peace baseert zich daarbij op ethische en internationaal juridische gronden die uitstijgen boven politieke en militaire overwegingen. Steden mogen geen doelwit vormen van massavernietigingswapens.
 
Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 5.500 burgemeesters toegetreden. Doel is door het geluid van Mayors for Peace te versterken, een krachtige stem te geven aan de publieke opinie.
 
Het co÷rdinerende bureau van Mayors for Peace in Nederland kan u meerá informatie verschaffen omtrent de campagne.
 
Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar
Frank Koen, burgemeester van Capelle a/d IJssel
Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Bunnik
Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen
 
www.nvmp.org/burgemeesters_voor_vrede.htm
 
 
terug/back | de vredessite / kernwapens 2013 |