menu
spacer
 
| de vredessite / midden-oosten 2011 |
 
 
 
Picket tegen nieuwe Afghanistan-missie
 
Bericht van redactie Vredessite
 
Den Haag, 11 januari 2011 - Om 17:00 vormden enkele tientallen mensen een picket tegenover café Dudok, vlak bij de 2e kamer. Aanleiding was de oproep van Harry van Bommel (2e kamerlid SP), om te protesteren voor de deur van de 'Afghanistan Nieuwjaarsreceptie' van de enkele hulporganisaties en de Afghaanse ambassadeur, die om 17:30 begon in Café Dudok. De oproep werd ondersteund door het Haags Vredes Platform, VD AMOK, Pais, Kerk en Vrede en de Midden-Oosten-werkgroep van GroenLinks.
Extra aanleiding is dat het kabinet op 7 januari voorstelde een nieuwe, z.g.n. 'politietrainingsmissie' te sturen naar Afghanistan.
 
De organisatie van de nieuwjaarsreceptie ging er bij voorbaat van uit dat er een nieuwe missie komt en stelde de vraag: "Maar wordt dit nu een politiemissie of een combinatiemissie?"
De demonstranten stellen dat een nieuwe missie Afghanistan niet verder helpt, maar bijdraagt aan de voortzetting van de oorlog.
 
De 2e kamer moet het kabinetsvoornemen nog goedkeuren. Gedoogpartner PVV is tegen en ook de PvdA wil geen nieuwe missie, waardoor het moeilijk wordt een meerderheid te vinden in de kamer. Het kabinet hoopt op steun van D66, GroenLinks en de Christenunie.
 
Picket bij Dudok
 
Picket bij Dudok
 
Picket bij Dudok
 
Foto's © 2011 Boyd Noorda. Grote versies en andere foto's op aanvraag via Socia Media
 
 
terug/back | de vredessite / midden-oosten 2011 |