menu
spacer
 
| de vredessite / nieuwe oorlog 2007 |
 
 
 
Ballon-'bom' met lachpoeder in strijd tegen de oorlog
Clown-leger biedt Amerika nieuw wapen aan

 
Persbericht van Clolonel
 
Den Haag, 20 maart 2007 - Vandaag, precies vier jaar na het uitbreken van de oorlog in Irak, heeft CloLoNeL (Clownlijk Loslopend Nederlands Leger, ofwel het Nederlandse Clown-army) een nieuw wapen aangeboden bij de Amerikaanse ambassade op het Lange Voorhout te Den Haag. Hopelijk zijn de Amerikanen zeer blij met dit wapen, omdat het iedereen zeer vrolijk maakt en het eindelijk uitzicht bied op het beeindigen van elke oorlog waar ook ter wereld.
 
Het wapen, dat bestaat uit een ballon-'bom' met speciaal lachpoeder, zal iedereen aan het lachen brengen die er mee gebombardeerd wordt. CloLoNeL gaf tijdens het aanbieden van het wapen tevens een demonstratie over de werking van de lachbom. Ze wierpen het op zichzelf en op de ambassade, om te laten zien dat het echt niet schadelijk is en echt werkt. Ook gaven de clowns omstanders de gelegenheid dit wapen op de ambassade te gooien.
CloLoNeL verwacht dat de lachbom revolutionair zal doorbreken. “We willen de wereld veroveren met lachen, knuffels, bloemen, grappen, grollen en deugnieterij. Deze lachbom kan ons daar heel goed bij helpen, samen met de wereld-overheersings technieken van de Amerikanen”, aldus adjunct- hoofd- opperclown Rode Neus van CloLoNeL.
 
Het aanbieden van het wapen ging gepaart met enkele foto-genieke momenten. “Er is een speciale delegatie van CloLoNeL geformeerd om deze eervolle missie tot uitvoer te brengen. Ze hebben zelfs extra intensieve lach-trainingen moeten volgen”, deelt kapitein majoor Flik Flak mede.
CloLoNeL hoopt na deze aanbieding een uitnodiging te ontvangen van president Bush, om verder te onderhandelen hoe samen de wereld te veroveren met deze lachbom.
 
www.clolonel.nl
 

Op naar de ambbassade
 

 

 

 

 

 

Geslaagde demonstratie
 

 

Bereiding van de bom
 

 

Na een vriendelijk verzoek trok het clown-leger verder
 

Wie zien wij daar bij het stoplicht?
 

Ondertussen bij de 2e Kamer: picket van het anti-imperialistisch platform Rotterdam
 

Plots duiken de clowns op bij het Ministerie van Defensie
 

en geven opnieuw demonstraties van het nieuwe wapen
 

 

 

 
Foto's © 2007 Boyd Noorda, Socia Media Grote versies en andere foto's op aanvraag.
 
 
terug/back | de vredessite / nieuwe oorlog 2007 |