menu
spacer
 
| de vredessite / nieuwe oorlog 2008 |
 
 
 
Paasmaandag 10:00 - 11:45
Vredesmuseum speciaal open

 
Voorafgaand aan de Vredesmars 'Wij laten Irak niet lopen' die om 12:00 start in Delft, is het Museum voor Vrede en Geweldloosheid in Delft geopend.
 
In Delft is niet alleen het Legermuseum gevestigd maar ook heeft het Museum voor Vrede en Geweldloosheid er haar kantoor. Hoewel dit museum zich toelegt op reizende tentoonstellingen en het Vredesmuseum op Internet (www.vredesmuseum.nl), is er in een hoek van het kantoor een mini-museum ingericht. Daarin zijn de topstukken uit de collectie van het museum te zien plus verkleinde versies van enkele reizende tentoonstellingen en de quiz-computer over TV-geweld. Ook zijn er de bekende co-operatieve spellen te koop en verder 'gebroken geweertjes', vredeswenskaarten, boeken, enz.
 
Speciaal voor de deelnemers aan de Vredesmars is het mini-museum op 24 maart geopend van 10.00 - 11.45 uur. Het is gevestigd in de binnenstad van Delf op ongeveer 15 minuten lopen van het startpunt van de Vredesmars. Het adres is: Vlamingstraat 82. Nadere informatie en een routekaartje vindt u op: www.vredesmuseum.nl/vboot/mini42.html
 
Museum voor Vrede en Geweldloosheid
Tel. 015-785.01.37
 
 
terug/back | de vredessite / nieuwe oorlog 2008 |