menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2006 |
 
 
 
Vredesveteraan Huisman (83) opent www.conflictlog.nl
Internet als middel voor geweldloze conflictoplossing

 
Persbericht van conflictlog.nl
 
Zwolle, 8 september 2006 - Evert Huisman, als publicist en activist al ruim vijftig jaar pleitbezorger van actieve geweldloosheid, opende vandaag de website www.conflictlog.nl voor geweldloze conflictoplossing. De 83-jarige vredesveteraan heeft hulp gekregen van zijn zoon Ruurd en kleinzoon Ward om een nieuwe generatie met het thema in contact te brengen.
 
Op de website is een forum te vinden. Dit forum nodigt bezoekers uit elkaar te helpen bij het geweldloos oplossen van conflicten door ervaringen met anderen uit te wisselen. Verder treffen bezoekers van conflictlog.nl artikelen aan met de nodige verdiepingsinformatie, waarop gereageerd kan worden.
 
”Iedereen maakt conflicten mee, in de naaste omgeving of op andere plekken, in Nederland maar ook in het buitenland. Het is niet altijd gemakkelijk om snel en goed te reageren, waarbij zelfrespect en respect voor anderen hand in hand gaan. De website conflictlog.nl kan helpen bij het vinden van oplossingen,” aldus de immer actieve Huisman.
 
De vredesveteraan heeft een jarenlange staat van dienst als pleitbezorger van actieve geweldloosheid, een thema en levensvisie waarvoor hij zich al meer dan vijftig jaar inzet. Hij is één van de oprichters van de wereldwijd opererende organisatie ‘Peace Brigades International’ (PBI) en is bestuurslid van de Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG) en van het Platform voor een Cultuur van Vrede en Geweldloosheid tot welke Cultuur de VN in 1998 heeft opgeroepen. In 2003 schreef hij het positief gerecenseerde naslagwerk “Naar een cultuur van Vrede en Geweldloosheid” .
 
Met de website wil Huisman ook jonge mensen met zijn boodschap bereiken. Voor de redactionele aspecten krijgt hij hulp van zijn zoon en voor de technische aspecten van zijn kleinzoon.
 


 
Noot voor de redactie
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ruurd Huisman, 06-22516801
www.conflictlog.nl
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2006 |