menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2006 |
 
 
 
Wie wint de Anke Kooke bokaal
 
Amsterdam, 23 maart 2006 - NEAG Alternatieven voor Geweld heeft een prijs ingesteld voor het meest vernieuwende en waardevolle project of initiatief op het gebied van ‘alternatieven voor geweld’, de Anke Kooke Bokaal.
 
De prijs is vernoemd naar de oprichtster van het NEAG, Anke Kooke, en zal op 21 september 2006, de Internationale Dag van de Vrede, voor de eerste maal worden uitgereikt in Den Haag.
 
Tot 15 mei kunnen hiervoor nominaties worden ingediend via een formulier, dat kan worden gedownload via de website http://www.neag.nl
 
Iedere dag worden we wel op de een of andere manier geconfronteerd met geweld. Tegelijkertijd zijn er overal ter wereld mensen bezig om geweld te voorkomen en om te werken aan vreedzame oplossingen voor gewelddadige conflicten. Ook in Nederland zijn tal van mensen en organisaties op dit terrein actief, vaak met heel vernieuwende en verrassende initiatieven.
 
De Anke Kooke Bokaal is een tweejaarlijkse prijs, bedoeld als beloning voor het meest vernieuwende en waardevolle project of initiatief op het gebied van ‘alternatieven voor geweld’. Het gaat niet om een geldprijs: de winnaar ontvangt een kunstobject plus oorkonde en zal daarnaast publicitair de nodige aandacht krijgen, waardoor wellicht anderen weer op ideeën worden gebracht.
 
Met het oog op de toekenning van de prijs is een onafhankelijke jury gevormd, bestaande uit een vijftal deskundigen onder voorzitterschap van Paul de Waart, emeritus hoogleraar volkenrecht en oud-bestuurslid van het NEAG. De andere juryleden zijn: Hatice Can-Engin, directeur van het Inspraakorgaan Turken, Laura Hassler, directeur van Musicians without Borders, Jan ter Laak, oud-secretaris Pax Christi en Marjolijn van Hest, wetenschappelijk medewerker Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.
 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Fatima Salama, tel. (06) 33 04 85 60 of een email sturen naar: info@neag.nl
Zie ook onze website: www.neag.nl
 
NEAG Alternatieven voor Geweld werkt aan de ontwikkeling en verbreiding van een cultuur van vrede en geweldloosheid: op kleine en op grote schaal, in Nederland en in de wereld.
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2006 |