menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2007 |
 
 
 

Manifestatie tegen de bouw van militair Radarshield in Tsjechiť.

 
Op 17 november 2007 vond de Landelijke manifestatie plaats in Praag tegen de bouw van de geplande militaire Radarshield basis van de VS in Tsjechiť.
70% van de Tsjechische bevolking is tegen de komst van deze basis en protesteert al maanden tegen de regering. Zij vragen om een landelijk referendum over de basis om de geplande bouw te stoppen. De komst van deze basis doet de spanningen met Rusland groeien en brengt het gevaar van een nieuwe koude oorlog met zich mee.
Sinds de planning van deze basis, die onderdeel is van het zogenaamde National Defense System van de VS, is de wapenwedloop toegenomen. Dit is een uiterst gevaarlijke situatie voor heel Europa. Steun het protest in TsjechiŽ! Het gaat heel Europa aan. Steun de campagne Europe for Peace voor een Kernwapenvrij Europa en sluiting van alle VS-NAVO bases in Europa. Onderteken de Verklaring van Europe for Peace!
 
Reportage en foto's van de manifestatie zijn te zien op www.europeforpeace.eu
 
Ter informatie: ook in Polen en Hongarije zijn nieuwe VS bases gepland die onderdeel zijn van het Radarshield systeem. In beide landen zijn ook protesten begonnen.


 


 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2007 |