menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2007 |
 
 
 
Nieuwe folder geeft ouders tips over omgaan met
geweld op tv

 
Persbericht van van Werkgroep TV-geweld
 
Delft, 16 mei 2007 - De Werkgroep TV-geweld heeft, speciaal voor ouders en andere opvoeders, de folder 'TV en computer op de loer' uitgebracht. Veel ouders willen hun kinderen beschermen tegen de schadelijk invloed van het vele geweld op tv en in computerspelletjes. Deze folder geeft daarvoor handige tips. De folder is o.a. verkrijgbaar bij openbare bibliotheken.
 
Wetenschappelijk staat de schadelijkheid van al dat, als amusement gepresenteerde, geweld allang vast. Er zijn duizenden onderzoeken over gepubliceerd en ook de politiek discussieert er regelmatig over. Vreemd dus eigenlijk dat er nog geen folder bestond met praktische informatie voor ouders. In dat hiaat kan de Werkgroep TV-geweld slechts ten dele voorzien. We hebben ervoor gezorgd dat de folder in alle grotere openbare bibliotheken ligt. Veel verder strekken onze mogelijkheden niet. We doen dan ook een beroep op draagkrachtiger instellingen en de overheid om hun verantwoordelijkheid te zien en het initiatief van ons over te nemen.
 
Behalve in openbare bibliotheken is de folder ook verkrijgbaar via onze website: 'TV en computer op de loer' (PDF). Scholen en andere instellingen kunnen op de site grotere aantallen bestellen.

 


 
Noten voor de pers
 
Nadere informatie wordt graag verstrekt door Han Haanstra.
Hij is vanaf 18 mei hiervoor beschikbaar op tel. 06-55.790.935.
 
Werkgroep TV-geweld Vlamingstraat 82 2611 LA Delft
www.tvgeweld.nl Tel. 015-212.16.94
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2007 |