menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2007 |
 
 
 

Uitnodiging van Vluchtelingen in de Knel en het Netwerk Humaan Omgaan met Vluchtelingen

 
Eindhoven 2 december 2007 - Op zaterdag 15 december van 14.00 tot 15.00 uur vindt op de markt van Eindhoven een wake plaats voor de vluchtelingen die op dit moment zijn gedetineerd, omdat zij zich niet met officiele papieren kunnen legitimeren.
 
Vluchtelingen die asiel hebben aangevraagd voor 1 april 2001 vallen meestal onder de pardonregeling. Anderen vallen daar niet onder. Zij kunnen elk moment van de dag worden opgepakt en voor onbepaalde tijd worden vastgezet. Gemiddeld duurt dat 2 1/2 maand. De overheid probeert hen het land uit te krijgen, maar meestal lukt dat ook de overheid niet. De vluchteling wordt vervolgens op straat gezet zonder enige basisvoorziening. En dan? Kan dit niet anders?
 
Verwijzend naar het kerstverhaal is als thema gekozen: 'De herberg is niet open, daarom worden wij opgesloten'. Er is gelegenheid om een kaartje te sturen naar een van deze mensen. Ook actiekoor Lopend Vuurtje geeft weer zijn medewerking.
 
Vluchtelingen in de Knel en het Netwerk Humaan Omgaan met Vluchtelingen nodigen u van harte uit om aan onze wake deel te nemen en samen op te komen voor een andere benadering.
 
Meer infrmatie bij Gerard van de Ven (HOV), 040-2525609 en Willem Jan van Wijk (Vluchtelingen in de Knel), 040-2569517.
 
Relevante websites: www.vluchtelingenindeknel.nl en www.hoogstraatgemeenschap.nl/hov/

 


 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2007 |