menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2009 |
 
 
 
Protest tegen verjaarsfeest NAVO in Straatsburg en Kehl
Verslag van de overkant: de Ostermarsch in Kehl

 
Door Boyd Noorda, Socia Media
 
Pagina 2
 
Ostermarsch in Kehl
 
Ostermarsch in Kehl
 
Ostermarsch in Kehl
 
Ostermarsch in Kehl
De infogroep die al enkele dagen in de binnenstad bivakkeerde, meldde op banners dat er 5.000 mensen aan de overkant aangevallen werden door de politie.
Ook vermeld: "de brug is open". De laatste berichten waren inderdaad dat de Ostermarsch nu toch de Europabrug over zou mogen. Wellicht waren de eerdere berichten dat men geen toestemming zou krijgen bedoeld om mensen te ontmoedigen om te komen? De staatshoofden waren immers al weer uren weg uit Kehl en het is niet onwaarschijnlijk dat de Duitse politie helemaal niet zo'n probleem had met het doorlaten van de demonstratie, die dan immers naar Frankrijk vertrok.
 
Ostermarsch in Kehl
Maar al tegen 13:00 stopt de stoet.
 
Ostermarsch in Kehl
Om de hoek, voor het station, wordt de kop van de stoet tegegehouden door ME. Hier zou men linksaf gaan richting Europabrug, maar daarvoor blijkt appart nog toestemming van 'de overkant' nodig.
 
Ostermarsch in Kehl
De weg naar de brug wordt versperd door nog een muur van ME, met zeker 6 waterkanonnen paraat. Ondertussen is een onderhandelaar van de organisatie naar de overkant om doortocht voor de Ostermarsch te vragen.
 
Ostermarsch in Kehl
Maar dan, rond 13:30, verschijnt de eerste rookpluim boven Straatsburg, de brand is aan de overkant van de brug. De toestemming wordt niet gegeven.
 
Ostermarsch in Kehl
Meer materieel en agenten worden achter de hand gehouden, de situatie wordt wat grimmig.
 
Ostermarsch in Kehl
Er ontstaat een patstelling, de demonstratie lijkt hier te stoppen.
 
Vervolg op pagina 3 >
 
Foto's © 2009 Boyd Noorda. Grote versies en andere foto's op aanvraag via Socia Media
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2009 |