Vredesduif met olijftak in snavel.

Vrijwilliger voor acquisitie

26-1-2013 Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid zoekt een vrijwilliger die zich samen met de al aanwezige acquisitie-medewerker actief wil inzetten om onze reizende tentoonstellingen overal in het land geplaatst te krijgen.

 

We hebben een tiental vredestentoonstellingen (o.a. over Vergeven en Verzoenen, Gandhi, de geschiedenis van de Vredesbeweging, de Atoombom en de Mensheid, Indiëweigeraars en originele actieaffiches) ter uitleen. Laagdrempelige instellingen met een openbare functie (bibliotheken, gemeentehuizen, buurthuizen, kerken etc) kunnen onze tentoonstellingen tegen lage kosten lenen, want het gaat ons erom dat deze boodschappen van vrede gezien worden door zoveel mogelijk mensen.

 

We zijn begonnen al deze instellingen persoonlijk te benaderen, per brief, email en telefoon, om uitleg te geven over het belang van dit soort tentoonstellingen en over de mogelijkheden er één te lenen. Dat kost veel tijd, geduld en enthousiaste inzet, maar het is leuk werk. Je moet vooral telefonisch goed uit de voeten kunnen, enige kennis hebben en/of willen verwerven over vredesproblematiek, bij actualiteit kunnen aansluiten, zelf de verschillende tentoonstellingen goed bekeken hebben. Het is zelfstandig werk dat je van huis uit kunt doen op tijdstippen die je het best uitkomen. Overleg is wel noodzakelijk om elkaar niet in de wielen te rijden. Een opleidingsniveau is moeilijk aan te geven. Je moet wel op gelijk niveau met alle potentiële leners kunnen communiceren. Verwacht wordt een inzet van tenminste een dagdeel in de week. We zorgen natuurlijk voor een goede inwerkperiode.

 

Het Vredesmuseum is een kleine organisatie van professionals die op vrijwillige basis voor het museum werken, maar je onkosten worden natuurlijk vergoed.

 

Ga eens kijken naar onze tentoonstellingen op www.vredesmuseum.nl

Heb je belangstelling voor deze functie neem dan contact met ons op via info@vredesmuseum.nl of door te bellen met Marie-An Schut op 046-442.64.20.

26-1-2013