Vredesduif met olijftak in snavel.

Actiedag EU

5-11-2013 Op 19 en 20 december vergaderen de Europese staats- en regeringsleiders in Brussel. Op de agenda: het versterken van de Europese wapenindustrie. Dat vraagt om actie! Doe mee aan de actiedag op 19 december!

 

Wapenbedrijven en hun lobbyisten zijn kind aan huis bij de Europese instellingen. Ze bepalen mee het beleid, verkopen er hun wapentuig en strijken er subsidies op voor de ontwikkeling van nieuwe oorlogstechnologie.

 

Op 19 en 20 december vergaderen de Europese staats- en regeringsleiders in Brussel. Op de agenda: het versterken van de Europese wapenindustrie. 'Wat goed is voor de bedrijven, is goed voor iedereen', luidt hun motto. Maar een beleid op maat van de wapenindustrie zorgt niet voor een veiligere wereld. Integendeel.

 

Tijd voor reactie. Herover je stem en ga daar staan waar het beleid vorm krijgt: tussen de lobbyisten en de beleidsmakers. Op 19 december worden we voor één dag zelf zakenmensen en overspoelen Brussel. We storen de dagelijkse werking in de Europese wijk en leggen de verwevenheid tussen bedrijven en politiek bloot. Geweldloos maar vastberaden.

 

Wil je meedoen? Op 22 t/m 24 dember is er een plannings- en trainingsweekend.

Meer informatie.

Bron: www.vredesactie.be