Vredesduif met olijftak in snavel.

Doodligactie tegen Airbus

20-3-2018 Migranten zijn de dupe van de voortgaande militarisering van de Europese grenzen. Terwijl Fort Europa de muren verhoogt, verdrinken vluchtelingen in de Middellandse Zee, komen vast te zitten in erbarmelijke omstandigheden of eindigen in detentie en worden gedeporteerd. De militaire en veiligheidsindustrie plukt de vruchten van het racistische grensbeleid van de EU.

 

Airbus is de op een na grootste Europese wapenproducent. Het verkoopt vliegtuigen en raketten aan landen in oorlog, repressieve regimes en mensenrechtenschenders. Daarmee voedt het de oorzaken die mensen dwingen te vluchten. Airbus profiteert opnieuw door de EU grensbeveiligingsmaterieel te leverenom vluchtelingen tegen te houden. Het is een belangrijke speler in de succesvolle industriŽle lobby voor de militarisering van de Europese grenzen.

Het hoofdkantoor van Airbus bevindt zich in Nederland (Leiden). Elk jaar houdt het bedrijf haar jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering in Hotel Okura in Amsterdam. Ze vieren de winst van hun dodelijke zaken, maar ze vermelden niet het stijgende aantal sterfgevallen in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Afrika waar hun producten worden gebruikt.
We maken van de gelegenheid gebruik om Airbus de gevolgen van hun acties onder ogen te laten zien.

De actie vindt plaats op woensdag 11 April om 13:00 uur. Bij Hotel Okura - Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam. Neem een wit laken mee voor de doodligactie.

Meer info

Bron: Stop the war on migrants