Vredesduif met olijftak in snavel.

Ambassadeursdag 17 mei

2-5-2016 Het zijn roerige tijden. De beelden van vluchtelingen en oorlog onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek (17 t/m 25 september) is hét moment om samen in actie te komen. Benieuwd wat jij kan doen voor vrede in de Vredesweek? Kom dan naar de Ambassadeursdag! Klik hier voor aanmelding www.vredesweek.nl/ambassadeursdag

 

Inspiratie op de Ambassadeursdag!

Elk jaar komen in de Vredesweek tientallen Ambassades van Vrede en andere groepen tijdens honderden evenementen in actie voor vrede. Ter voorbereiding op de Vredesweek organiseert PAX de Ambassadeursdag. Je bent hiervoor ook van harte uitgenodigd. Deze avond biedt een programma vol inspirerende sprekers (zoals Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo), praktische workshops en bijzondere ontmoetingen. Het motto van dit jaar, Vrede verbindt, komt uitgebreid aan bod en u gaat naar huis met concrete ideeën voor activiteiten.

 

Motto Vredesweek: Vrede verbindt
De beelden van vluchtelingen en oorlog onderstrepen het belang van onze gemeenschappelijke inzet voor vrede. PAX zet zich in voor de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, voor het beteugelen van geweld en opbouwen van vrede. Deze inzet voor vrede overbrugt verschillen en verbindt mensen. Wij beseffen steeds meer dat dat ook in onze eigen samenleving van belang is. De Vredesweek is een prachtig moment om te laten zien dat vrede een opdracht is voor iedereen. Vrede komt niet vanzelf, daar moeten we allemaal iets voor doen. En dat begint in onze eigen samenleving.

 

Kom je ook?
De Ambassadeursdag vindt plaats op dinsdag 17 mei van 17.00 tot 21.30 uur in Meeting Plaza, naast het kantoor van PAX in Hoog Catharijne (Utrecht). Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, maar meld je wel even aan van te voren. Belangrijk: geef tijdens de aanmelding ook aan welke workshops je wil volgen. Vul vóór 10 mei het webformulier in op onze website.

 

Graag tot ziens op dinsdag 17 mei in Utrecht!

 

2-5-2016