Vredesduif met olijftak in snavel.

Ander Nieuws stopt ermee....

16-4-2018 Beste lezers van Ander Nieuws,
Met de Amerikaans-Brits-Franse bombardementen op SyriŽ is er net weer een nieuwe crisis uitgebroken in het Midden-Oosten. Dat lijkt een vreemd moment om te stoppen met Ander Nieuws. Niettemin is dat wel wat wij, als Ander Nieuws-redactie, nu gaan doen.

 

Ander Nieuws is van start gegaan in december 2001, toen een drietal mensen vond dat de Nederlandse media ernstig tekort schoten als het ging om de berichtgeving over (toen nog) de westerse inval in Afghanistan. Meer dan zestien jaar lang hebben wij als redactie buitenlandse nieuwsbronnen afgespeurd naar alternatieve informatie, analyses en opinies over het Midden-Oosten, Centraal-AziŽ en af en toe ook Noord-Afrika - alle gebieden waar met name de VS actief waren in de de 'oorlog tegen terreur', die in 2001 uitgeroepen werd door president George W. Bush na de aanslagen op het World Trade Center op 11 september van dat jaar. We hebben in de loop der jaren geprobeerd om dit 'andere nieuws' toegankelijk te maken voor Nederlandse belangstellenden. Gezien de bezoekerscijfers van onze pagina's op de Vredessite voldeed ons werk duidelijk in een behoefte.

Als redactie hadden wij eerlijk gezegd niet verwacht dat we ruim zestien jaar na het begin er nog steeds zouden zijn. We hebben het werk al die tijd met plezier gedaan, maar aan de andere kant kostte het ons ook veel tijd en energie, iedere twee weken weer. Het is ook goed om een project - want als project is het ooit feitelijk begonnen - niet eindeloos voort te zetten. En, last but not least: er zijn tegenwoordig aanzienlijk meer 'alternatieve' nieuwsbronnen over het Midden-Oosten, Centraal-AziŽ en Noord-Afrika dan zestien jaar geleden.


Om met dat laatste te besluiten: de komende tijd gaan we zoveel mogelijk onze nieuwsbronnen op een rijtje zetten en via de Vredessite en via deze lijst beschikbaar maken. We laten jullie dus niet helemaal zonder toegang tot het 'andere nieuws' achter.


Wij danken jullie voor het vertrouwen dat velen van jullie in ons hebben gesteld in de afgelopen jaren.De redactie van Ander Nieuws:
Hanneke Suijs, Heleen Ransijn en Kees Kalkman.

16-4-2018