Vredesduif met olijftak in snavel.

Arpilleras tentoonstelling

16-2-2021 De samenstelster geeft op 25 maart een online rondleiding door de speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van War Resisters' International samengestelde tentoonstelling van arpilleras. Dat zijn geappliqueerde wandtapijten die oorspronkelijk uit Chili komen en sindsdien door vrouwen over de hele wereld zijn gebruikt om thema's als oorlog, conflict, geweldloosheid en protest te verkennen.

 

Roberta Bacic - een voormalig WRI-medewerker die nu werkt aan het project Conflicttextiel - bereidt een online tentoonstelling van arpilleras voor die op de WRI-website zal worden gehost. Arpilleras zijn geappliqueerde wandtapijten die oorspronkelijk uit Chili komen en sindsdien door vrouwen over de hele wereld zijn gebruikt om thema's als oorlog, conflict, geweldloosheid en protest te verkennen - degenen die de WRI-bijeenkomst van 2014 in Kaapstad hebben bijgewoond, zullen zich de tentoonstelling daar nog herinneren!

 

Roberta is bezig met het samenstellen van een tentoonstelling speciaal ter gelegenheid van WRI's 100e verjaardag, en heeft ook opdracht gegeven voor een werk speciaal ter gelegenheid van het eeuwfeest.

 

Op donderdag 25 maart, om 13:30 UTC, zal Roberta een rondleiding geven door de tentoonstelling.

 

De Zoom link voor de rondleiding door de tentoonstelling is:

 

Link: https://us02web.zoom.us/j/88028845908?pwd=RGhQTHlDVkVOZ0tUbTVyRThRRlhlZz09

Meeting ID: 880 2884 5908
Passcode: 780670

Bron: WRI