Vredesduif met olijftak in snavel.

Niet meer naar Gaza!

9-2-2012 Er wordt op grote schaal steun gevraagd voor Igor Bakal, die in IsraŽl terecht zal staan wegens hoogverraad omdat hij weigert als officier te dienen in Gaza.

 

Bakal, ook bekend als Yegor Veseliy of Yigal Levin,is een reserveofficier van het IsraŽlische leger, die verschillende militaire onderscheidingen heeft ontvangen voor zijn deelname aan de Libanonoorlog van 2009 en de Gazaoorlog van 2009, maar nu hoeft het niet meer. Hij heeft de staat afgezworen en met name het zionisme en schrijft nu verschillende anarchistische opstellen en commentaren.

Onlangs werd Bakal opgeroepen voor nieuwe militaire operaties in Gaza, maar nu weigerde hij openlijk mee te werken aan de moordmachine van de IsraŽlische staat. Dit is niet zomaar dienstweigering, waarvoor je in IsraŽl normaliter drie jaar gevangenisstraf kan krijgen. Want omdat Bakal al actief officier in het leger is geweest, en zo zaken van binnenuit aan de kaak heeft gesteld, kan hij tot langere straffen of misschien nog erger worden veroordeeld wegens hoogverraad. Hij is bereid gevangenschap te accepteren en verklaart dat hij niet meer van opvatting zal veranderen. Maar voor zijn verdediging heeft hij advocaten nodig, al was het maar om het IsraŽlische justitiŽle systeem te kunnen toetsen. Hij probeert dus advocaten in de arm te nemen, maar die kan hij niet betalen. Vandaar dat men vanuit de OekraÔne en allerlei internationale organisaties steun voor hem organiseert+

Bron: Anarchist Black Cross OekraÔne, 9-2-2012