Vredesduif met olijftak in snavel.

Spel Antarctica

6-9-2011 In de webwinkel van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid is het nieuwe bordspel Antarctica te koop dat gericht is op samenwerking en natuurbescherming. Het spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

 

Het spel, dat is bedacht door de Nederlandse spelontwerper Jouke Korf, speelt op de Zuidpool. Twee jonge zeehonden en twee jonge pinguïns leven op een smeltende ijsplaat. Ze moeten steeds verder zwemmen naar de scholen met vis. Bovendien varen er jagers rond die proberen de dieren te schieten.

De spelers zorgen ervoor dat de dieren veilig opgroeien. Ze kunnen patrouilleboten en helikopters inzetten om de dieren tegen de jagers te beschermen. De spelers winnen als alle dieren volwassen zijn geworden.

Antarctica is een dynamisch strategiespel waarbij elke speler een eigen taak heeft. Samen houden de spelers de beweging van de vissen en de jagers goed in de gaten. Het spel kan op verschillende niveaus gespeeld worden zodat het lang leuk blijft.

Het spel is mooi uitgevoerd met een hardkartonnen spelbord en kwalitatief hoogstaand spelmateriaal. Het kan door 2 tot 5 spelers gespeeld worden in ca. 30 minuten.
Prijs: € 16,50 plus € 7,- verzendkosten.

Meer informatie en bestellen: www.vredesmuseum.nl/winkel/spel.php#antarctica+

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid, 6-9-2011