Vredesduif met olijftak in snavel.

Bordspellen met vredesthema

23-2-2016 Na lang uitverkocht te zijn geweest zijn alle bordspellen met een vredesthema weer verkrijgbaar bij de webwinkel van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. De spellen zijn er op gericht de spelers te laten nadenken over wereldproblemen en oplossingen daarvoor. Sommige zijn ook geschikt voor grotere groepen spelers.

 

Het betreft de volgende spellen:

Vrede in onze Tijd (Engels met Nederlandse spelregels)
De spelers vertegenwoordigen 6 landen.
Ze helpen elkaar om op alle gebieden, zowel binnen als tussen hun landen, evenwichtige en duurzame verhoudingen te realiseren.
Zo zorgen ze dat er geen oorlog komt.
Als er toch een oorlog uitbreekt hebben alle spelers verloren.
Met spelregels, 6 landenkaarten en 110 spelkaartjes die staan voor bevolking, land, grondstoffen, werk, technologie, religie, enz.

Vanaf 12 jaar, 6-18 spelers. Prijs  15,-.

Ufo (geheel Nederlandse uitvoering)
De spelers zijn buitenaardse wezens die met hun verkenningsvliegtuig neergestort zijn op een planeet die verdacht veel op de aarde lijkt. De missie is om zee, bos en bergen af te zoeken naar de brokstukken van het voertuig. Niet eenvoudig, want onderweg kom je veel 'uit de hand gelopen situaties' tegen zoals milieuvervuiling, overvallers en overstromingen. De problemen kunnen worden opgelost met de Speciale Krachten die je als buiten-aardsen hebt. Maar... je gebruikt deze krachten altijd op een vredelievende manier, de planeet waar jij vandaan komt gebruikt geen geweld. Als de spelers op tijd klaar staan, kunnen ze mee met het moederschip. Zo niet, dan is de weg naar huis voorgoed afgesneden...

Vanaf 8 jaar, 2-4 spelers. Prijs  20,-.

Ploegscharen (Engels met Nederlandse spelregels)
Een spannend en kleurrijk bordspel. De spelers moeten zo veel mogelijk wapens omsmeden tot ploegscharen. Strategie zowel als geluk spelen daarbij een rol.
Dit spel is gebaseerd op echte gebeurtenissen in het Rusland van 1895.

Vanaf 9 jaar, 1-8 spelers. Prijs  26,-.

Wereldspel (Engels met Nederlandse spelregels)
De spelers hebben de zorg voor denkbeeldige landen. Ze beheren de natuurlijke rijkdommen en moeten opkomende problemen oplossen. Om op de snel veranderende omstandigheden in te spelen moeten ze overleg plegen, handelsverdragen sluiten, vredesteams trainen en inzetten, wereldwijde conferenties beleggen, kortom alles doen wat nodig is.
Ze winnen als ze samen alle wereldproblemen oplossen zonder dat er tussentijds een wereldoorlog uitbreekt. Een echt vredesspel dus!
Vanaf 10 jaar, 2-6 spelers. Prijs  25,-.

Naar de webshop

23-2-2016