Vredesduif met olijftak in snavel.

Nieuwe brochure Platform VDV

5-12-2014 Het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede publiceert de brochure onder de titel: Resolutie 1325 in de praktijk. Met deze brochure wil het Platform VDV het belang benadrukken van burgervredeswerk als het eigenstandige en geweldloze vredeswerk door burgers. Negen inspirerende initiatieven van vrouwen en hun organisaties uit alle delen van de wereld staan centraal in deze publicatie.

 

Het boekje bevat tevens informatie over de laatste ontwikkelingen van resolutie 1325, zoals over: de aanverwante resoluties, het Nederlandse Nationale Actieplan 1325 en relevante websites. Deze publicatie is de derde uitgave in de serie over Vrouwen, Vrede en Veiligheid, een vaste activiteit van het Platform.

De brochure is gelanceerd op 21 november jl. tijdens de bijeenkomst van het Platform VDV over versterking van burgervredeswerk. Al te gemakkelijk wordt er vandaag aan de dag geroepen om militair ingrijpen bij gewapende conflicten alsof dat de enige manier zou zijn. In 2015 viert resolutie 1325 van de VN-Veiligheidsraad haar 15-jarig bestaan. Reden te meer om een gemakkelijk toegankelijke publicatie uit te brengen om te laten zien dat er ook geweldloze manieren bestaan om conflicten op te lossen. Immers voor het duurzaam oplossen van gewapende conflicten evenals ter het voorkoming ervan zijn burgers, inclusief vrouwen, van cruciaal belang.

De brochure omvat 28 pagina's en is voor 1,-, exclusief verzendkosten, te bestellen bij: info@vrouwenenduurzamevrede.nl

Bron: Platform Vrouwen en Duurzame Vrede