Vredesduif met olijftak in snavel.

100 Burgemeesters voor Vrede

5-3-2013 Wij zijn bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat met het toetreden van burgemeester Els Boot van Giessenlanden zich inmiddels 100 burgemeesters in Nederland hebben aangesloten bij Mayors for Peace.

 

De organisatie Mayors for peace is in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki vanuit de overtuiging dat een duurzame samenleving een illusie is zolang de mensheid bedreigd wordt door de aanwezigheid van duizenden kernwapens met hun onvoorstelbare vernietigingskracht. Als burgemeesters hebben we de taak om de burgers binnen onze gemeente te beschermen, ook ten behoeve van toekomstige generaties.

 

Mayors for Peace baseert zich daarbij op ethische en internationaal juridische gronden die uitstijgen boven politieke en militaire overwegingen. Steden mogen geen doelwit vormen van massavernietigingswapens.

 

Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 5.500 burgemeesters toegetreden. Doel is door het geluid van Mayors for Peace te versterken, een krachtige stem te geven aan de publieke opinie.

 

Het coördinerende bureau van Mayors for Peace in Nederland kan u meer  informatie verschaffen omtrent de campagne.

 

Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar

Frank Koen , burgemeester van Capelle a/d IJssel

Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Bunnik

Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen

5-3-2013