Vredesduif met olijftak in snavel.

Conferentie Vrede dichtbij

20-7-2013 Op 12 en 13 oktober 2013 organiseert Doopsgezind Wereldwerk een conferentie in Schoorl met als thema: 'Vrede dichtbij'. Voor jongeren begint de conferentie al op 11 oktober met een ontspanningsavond.

 

Op 12 en 13 oktober 2013 organiseert Doopsgezind Wereldwerk vanaf 14.00 uur een conferentie in Dopersduin, Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl, met als thema: 'Vrede dichtbij'.

 

Voor jongeren van 16-30 jaar begint de conferentie op vrijdagavond 11 oktober. Dit jaar beginnen ook jongvolwassenen van 30-40 jaar op vrijdag met een ontspanningsavond. Er is kinderopvang aanwezig.

 

Gepland programma:

- Fernando Enns leidt het thema in. (Prof. Dr. F. Enns is hoogleraar Doopsgezinde Vredestheologie en Ethiek aan de Vrije Universiteit en aan het Doopsgezind Seminarium te Amsterdam)

Daarna kan men kiezen uit diverse workshops:

- Interreligieuze dialoog - Corry Nicolay;

- Moderne slavernij - Fair Work: Romaika Zuidema;

- Vredesopvoeding thuis - Christien Duhoux-Rueb;

- Vooruitblik op 10e Assemblee Wereldraad van Kerken 2013 in Busan, Zuid-Korea door Fernando Enns en Iris Spekman (gevr.)

Zaterdagavond is er een meer ontspannen programma, voor jong en oud.

Zondagochtend vertoning van een korte film over het werk in Palestina van Musicians without Borders met aansluitend een plenaire workshop 'body percussion'.

De ochtend wordt afgesloten met een viering.

 

Nadere informatie (ook over aanmelding en kosten): www.dgwereldwerk.nl

20-7-2013