Vredesduif met olijftak in snavel.

No place for a rebel

24-9-2015 Documentairemakers Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos werken sinds 2011 aan de documentaire No place for a rebel, een bijzondere film over de Lord Resistance Army in Oeganda. Om de documentaire af te kunnen maken, zijn zij een crowdfunding campagne gestart. Jij kunt dus helpen om de documentaire te realiseren.

 

De film vertelt het verhaal van Opono (27). Hij groeide op tot oorlogscommandant in het beruchte rebellenleger LRA van Joseph Kony. Door de ogen van Opono belichten de documentairemakers de stille strijd van duizenden jonge mensen die na ontsnapping uit een extreem gewelddadig rebellenleger een plek proberen te hervinden in hun samenleving, tussen de mensen tegen wie ze jarenlang vochten.

No Place for a Rebel zal in samenwerking met en door lokale en internationale partners tevens ingezet worden om dit grotendeels onderbelichte onderwerp op nationaal en internationaal niveau op de agenda te zetten. Zo beogen de makers bij te dragen aan een discussie over verzoening en duurzame vrede in Noord-Oeganda.

Er is 20.000 euro nodig en al 71% binnen! Help de laatste 5000 bij elkaar te sprokkelen!

Meer info

24-9-2015