Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesactie bij vliegbasis

7-5-2019 Op 14 en 15 juni zijn er luchtmachtdagen op de vliegbasis Volkel waar 280.000 toeschouwers worden verwacht. Wat veel mensen niet weten is dat daar Amerikaanse kernwapens liggen die binnenkort ook nog eens vernieuwd gaan worden. Om mensen dit belangrijke (en gevaarlijke) nieuws te laten weten gaat het Jeannette NoŽlhuis op 15 juni daar demonstreren en flyers uitdelen!

 

Het Jeannette NoŽlhuis schrijft:

We verzamelen op vrijdag 14 juni vanaf 17 uur in De Weyst, een gemeenschap die in 1984 is ontstaan, gebaseerd op de ideeŽn van Mahatma Gandhi, Lanza del Vasto en de vredes- en milieubewegingen.

Na de soep en de afwas bespreken we onze plannen en doen we een geweldloosheidstraining. Daarna chillen we met onze zelf meegebrachte chips, wijn en gitaar bij het kampvuur, maar we maken het niet te laat, want zaterdag om 8 uur staat het ontbijt klaar en kunnen we onze lunchpakketjes maken. Om 9 uur springen we op de reeds aanwezige fietsen om de 10 km naar de hoofdpoort van de vliegbasis af te leggen. Daar verzamelen we op de rotonde voor de hoofdpoort, rollen onze spandoeken uit en wisselen elkaar af bij het uitdelen van de folders. Elk half uur is er een moment van stilte en reflectie. Om 13 uur fietsen we terug naar De Weyst en na de debriefing en evaluatie pakken we de bus naar huis. No new nukes!

Meer info en aanmelden: noelhuis@antenna.nl of bel 06-30295461

Bron: Jeannette NoŽlhuis