Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesdemonstraties 21 maart

24-3-2009 Op 21 maart waren er veel vredesdemonstraties zowel in Europa als in de VS. In Europa waren ze gericht tegen de NAVO en in de VS tegen de militaire aanwezigheid in Irak en Afghanistan.

 

In Brussel kwamen honderden vredesactivisten het NAVO-hoofdkwartier sluiten. Tegelijkertijd werd de NAVO symbolisch ten grave gedragen met een afscheidsceremonie. Ondanks de massale aanwezigheid van politie met waterkanonnen, helikopters, paarden en heel veel prikkeldraad, slaagden meerderen erin om op geweldloze wijze het terrein te betreden en poorten, deuren en ramen te verzegelen. 450 activisten werden gearresteerd. Meer info: www.vredesactie.be

In Nederland werd bij de NAVO-basis Nieuw-Milligen opnieuw actie gevoerd. Ook daar lukte het om ondanks hard politieoptreden op het terrein te komen.
Meer info: www.indymedia.nl/nl/2009/03/58412.shtml

In de VS waren er demonstraties in Washington, Los Angeles en San Francisco. In Washington trokken 10.000 mensen aangevoerd door Irak en Afghanistan veteranen op naar het Pentagon. Daarbij voerde hun weg langs de kantoren van grote wapenfabrikanten waar ze symbolische doodskisten voor de deur zetten. Ook hier trad de politie hard op met traangas en honden.
Meer info: www.internationalanswer.org+

24-3-2009