Vredesduif met olijftak in snavel.

Recht op dienstweigering

12-5-2024 15 mei 2024 is het de Internationale Dag van de Gewetensbezwaren en Dienstweigering. War Resisters' International: 'Met publieke verklaringen over dienstweigering willen we aandacht vragen voor de verschrikkelijke gevolgen van oorlog. En ons krachtig uitspreken tegen militarisme, militaire dienst en oorlogsvoorbereidingen. Wij steunen gewetensbezwaarden, dienstweigeraars en deserteurs wereldwijd.'

 

Weiger mee te doen aan oorlog
War Resisters' International nodigt iedereen uit om mee te doen aan de internationale campagne #RefuseWar. Dat kan door te verklaren dat u tegen militaire dienst bent. Of door u solidair te verklaren met dienstweigeraars, gewetensbezwaarden, deserteurs, vredesactivisten en tegenstanders van oorlog wereldwijd. #RefuseWar is een internationale publieke campagne die zich richt tegen het overheersende publieke verhaal dat de militarisering van samenlevingen over de hele wereld bevordert.

14 mei 2024: IsraŽlische dienstweigeraar Yuval Dag in Leiden
Op 14 mei 2024 is er een gesprek met de IsraŽlische activist Yuval Dag in Theater de Generator in Leiden. Yuval Dag maakt deel uit van het Mesarvot-netwerk van israŽlische dienstweigeraars. Hij heeft twee maanden in de militaire gevangenis gezeten omdat hij weigerde dienst te nemen in het IsraŽlische leger.

Theater De Generator
Middelstegracht 36
Leiden
Tijd: 20.00 - 22.00

Bron: War Resisters' International