Vredesduif met olijftak in snavel.

IsraŽlisch wapenbedrijf

7-8-2014 In het Britse Shenstone heeft een groep van twaalf activisten een bedrijf bezet. Het bedrijf is eigendom van Elbit Systems. Elbit systems is het grootste wapenbedrijf van IsraŽl. Het produceert de drones die het IsraŽlisch leger inzet in Gaza.

 

foto actie met spandoek Stop arming Israel

Op 5 augustus in alle vroegte drongen twaalf activisten binnen in het bedrijf. Het waren leden van het Londens Palestijns Actienetwerk. Bedoeling van de activisten was om de fabriek zo lang mogelijk gesloten te houden. Vanop het dak ontrolden de actievoerders spandoeken.

In 2009 reeds toonde Amnesty International aan dat het bedrijf motoren maakt voor drones. Om precies te zijn: voor de Hermes 450 drones. Het is dit type drone dat ingezet wordt in Gaza.

Door het bedrijf te gedogen op Brits grondgebried, is de Britse regering medeplichting aan de slachting in Gaza, zo stellen de actievoerders. Ze willen dat Groot-BrittanniŽ onmiddellijk stopt met het toelaten van dit soort bedrijven op haar grondgebied.

Deze bijdrage is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.0 BelgiŽ licentie.

Bron: www.dewereldmorgen.be