Vredesduif met olijftak in snavel.

IsraŽlische 'killer drones'

17-2-2021 Het netwerk World Without Walls - Europe is een nieuwe petitie aan EMSA, het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid, gestart. De petitie vraagt het agentschap geen 'killer drones' te leasen van het IsraŽlische wapenbedrijf Elbit Systems of andere militaire bedrijven en dergelijke drones niet te gebruiken om het dodelijke EU-migratiebeleid uit te voeren.

 

World without Walls - Europe benadrukt het volgende: "Na onze laatste petitie heeft de EU haar contract met de killer drones van Elbit Systems beŽindigd. Aangezien het Maritiem Veiligheidsagentschap van de EU nieuwe drones wil leasen willen we de Europese agentschappen vertellen dat we ons niet laten misleiden! Nee is nee!". Het verzoekschrift is gericht aan zowel EMSA als het beruchte EU-agentschap voor grensbewaking Frontex en eist dat:

* EMSA IsraŽlische wapenproducenten uitsluit van aanbesteding voor deze contracten

* EMSA drones alleen voor civiele doeleinden gebruikt en ze niet beschikbaar stelt aan Frontex of anderen voor grensbewakingsvluchten.

* Frontex beŽindigt zijn contracten voor dronesurveillance met Airbus, IAI en Elbit.

Teken de petitie hier: https://stopthewall.org/petition/geendrones/

World Without Walls - Europe is een coalitie van organisaties die onderstreept dat "Europees antimigratiebeleid, dat in veel gevallen lijkt op IsraŽlische paradigma's en vaak wordt geÔmplementeerd met IsraŽlische technologie, zich richt tegen migranten, IsraŽlische apartheid en militaire bezetting tegen Palestijnen financiert en Europese samenlevingen militariseert."

Bron: Stop Wapenhandel