Vredesduif met olijftak in snavel.

Vrede en vriendschap

8-9-2015 Samsam, educatief platform voor wereldwijze kinderen, organiseert woensdagmiddag 23 september het evenement Peace Out! in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

 

Hoe bewaar jij de vrede? Rapper Yes-R neemt kinderen (8 t/m 12 jaar) en hun ouders mee op een reis over vrede, veiligheid en bijzondere vriendschappen. Ze ontmoeten elkaar, stellen vragen en leren meer over kinderen die opgroeien in voormalige conflictgebieden. Via Skype gaan de kinderen in gesprek met leeftijdsgenoten uit Sarajevo.

 

Het publiek krijgt deze dag de primeur van de film Nas Identitat (onze identiteit), een initiatief van stichting Golypoon. Deze speelfilm is gemaakt door kinderen uit het Bosnische dorp Busovača.

 

Peace Out! is onderdeel van een groter project van Samsam om kinderen bewust te maken dat kennis voor elkaar en onbevangen kijkt naar anderen voor een gezonde samenleving zorgt. Het project bestaat uit het septembernummer van ons magazine 'ontmoeting in conflict', dat ook onder 6.000 basisscholen wordt verspreid, een missie van de ReportersClub en de Scholenruil die afgelopen juni plaatsvond.

 

Het evenement vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en begint om 14.00 uur. Toegang is gratis, maar er is beperkt plaats. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@samsam.net

Bron: Samsam