Vredesduif met olijftak in snavel.

Dag van de Vrede in Eindhoven

15-9-2014 Op zondag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. In Eindhoven organiseren Omslag en het Vredesburo samen een bijeenkomst in de Omslag-tuin. Met ontmoetingen, presentaties, dialooggesprekken, doe-activiteiten, levende muziek en een gezamenlijke maaltijd. Organisaties en initiatieven kunnen zich tijdens deze dag presenteren.

 

De dag is bedoeld voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan een rechtvaardige en vreedzame wereld en/of geļnteresseerd is te weten wat er in Eindhoven op dit gebied zoal gebeurt. De dag is zowel bedoeld voor groepen die werkzaam zijn in het kader van vrede en mondiale bewustwording, als voor individuen.

 

De dag begint om 14:00 uur in de grote tuin van Omslag, Hoogstraat 301a (bij onverhoopt slecht weer vinden de activiteiten binnen plaats).

 

Op het programma staan onder meer: dialooggesprekken, presentaties van Eindhovense organisaties, creatieve workshops en andere activiteiten in het kader van ontmoeting en inspiratie. De dialooggesprekken worden begeleid door Eindhoven in Dialoog.

 

Speciale aandacht is er voor een nieuwe campagne van de vredesorganisatie PAX: 'Teken Tegen Kernwapens': een burgerinitiatief om in Nederland een verbod op kernwapens te bereiken. Deze campagne zal ook in Eindhoven worden gevoerd.

 

De dag wordt muzikaal opgeluisterd door het duo Lady en de Vagebond; zij verzorgen ook een percussieworkshop waar de deelnemers samen muziek maken.

 

Rond 18.00 uur zal een vredesmaaltijd worden geserveerd, die in de loop van de middag wordt bereid. Wie wil mee-eten moet zich vooraf aanmelden bij Omslag: 040-2910295. Bij goed weer is er na afloop een vredesvuur.

 

De Internationale Dag van de Vrede werd in 1981 uitgeroepen door de Verenigde Naties. De dag moet worden beschouwd als een dag van wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid. Alle volken en individuen worden uitgenodigd de vijandelijkheden voor een dag te stoppen. In Nederland valt de dag aan het begin van de Landelijke Vredesweek.

 

Organisaties en initiatieven die zich tijdens deze dag willen presenteren - via een korte workshop of anderszins - kunnen contact opnemen met het Vredesburo: 040-2444707.

Bron: www.omslag.nl