Vredesduif met olijftak in snavel.

NAVO escaleert stap voor stap

3-7-2024 De NAVO stuurt een speciale gezant naar Kiev en maakt een hoofdkwartier in Wiesbaden om de oorlog tegen Rusland te co÷rdineren. Intussen verzamelen Amerikaanse verkenningsdrones boven de Zwarte Zee informatie om ATACMS (Army Tactical Missile System) met clustermunitie af te schieten op militaire installaties en olieraffinaderijen. Stap voor stap neemt de directe betrokkenheid van de NAVO toe.

 

Directe betrokkenheid NAVO
Terwijl van diplomatieke indamming van het militaire conflict met Rusland geen sprake lijkt, kiest de NAVO ervoor zijn directe betrokkenheid bij de oorlog te vergroten. Amerikaanse verkenningsdrones boven de Zwarte Zee verzamelen volgens de Amerikaanse The Defense Post informatie voor aanvallen met middellangeafstandsraketten met clustermunitie (ATACMS) op militaire installaties en olieraffinaderijen. Rusland beweert dat de geavanceerde wapensystemen door Amerikaanse militairen wordt bediend.

á

NAVO-top
Op de aanstaande NAVO-top in Washington benoemt de NAVO een speciale gezant in Kiev om de oorlog met het Oekra´ense leger af te stemmen. Ook besluit de NAVO om een nieuw hoofdkwartier in Wiesbaden in te richten om de oorlog tegen Rusland te co÷rdineren.

Bron: The Defense Post