Vredesduif met olijftak in snavel.

Seminar euromilitarisme

2-4-2019 Oorlog is geen Oplossing en VD AMOK nodigen samen met het internationale netwerk No to War - no to NATO iedereen uit om deel te nemen aan een seminar over het Europese militarisme. Enkele weken voor de Europese verkiezingen willen we debatteren over een vreedzaam Europa. Het thema is breder dan de EU alleen, maar ze willen uitgaan van een analyse van de huidige politiek om de EU te militariseren.

 

Het seminar zal bestaan uit drie sessies:

1. De weg naar een Europees leger en de expansie van de EU tot wereldmacht. Sprekers: Mark Akkerman (Stop Wapenhandel), Roger Cole (Peace and Neutrality Alliance - Ierland), Kathrin Vogler (Bondsdaglid voor de partij Die Linke)

2. Het Atlantische tegenoffensief. Spreker: Kees van der Pijl (em. hoogleraar internationale betrekkingen Universiteit van Sussex)

3. De actie van de vredesbeweging en de vreedzame alternatieven zoals een inclusief Europees veiligheidssysteem. Sprekers: Tiny Kox (Senator SP), Kees Nieuwerth (Quakers Nederland)

 

Geļnteresseerden wordt gevraagd om een bericht te sturen naar info@vdamok.nl of oorlogisgeenoplossing@gmail.com. Ze worden dan op de hoogte gehouden van nieuws over deze bijeenkomst.

 

Plaats:

Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam
Tel: +31 20 627 62 95
Tijd: 11.00-17:00

2-4-2019