Vredesduif met olijftak in snavel.

Dubbelexpositie Beek

14-7-2015 Op vrijdag 17 juli 2015 om 16 uur wordt in het Kulturhus in Beek de dubbelexpositie 'De atoombom en de mensheid' en 'Tekenen van hoop' geopend door burgemeester Harry Keereweer. De burgemeester is lid van de grote internationale beweging Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede), waar meer dan 6600 burgemeesters van over de hele wereld (160 landen) deel van uitmaken.

 

Het initiatief voor de dubbelexpositie is van de Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek en aanleiding is het feit dat het in augustus van dit jaar 70 jaar geleden is dat de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki werden afgeworpen.

 

De expositie duurt van 17 juli tot 15 augustus en is op werkdagen geopend van 9.00-17.00 uur. Plaats: Kulturhus, Roerdompstraat 6, Beek (Gld)

 

Met de dubbelexpositie wil de Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek gedenken, waarschuwen en tekenen van hoop laten zien.

 

De tentoonstelling 'De atoombom en de mensheid' is vooral als waarschuwing bedoeld en laat met indringende beelden de gevolgen van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki zien. Deze tentoonstelling wordt uitgeleend door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

 

De door de Groesbeekse vredeswerkgroep samengestelde en interactieve expositie 'Tekenen van hoop' geeft aanknopingspunten voor hoop en actie in Nederland en wereldwijd.

14-7-2015