Vredesduif met olijftak in snavel.

Nico Faber krijgt lintje

29-4-2011 Op 29 april kreeg Nico Faber een koninklijke onderscheiding. Hij werd lid in de orde van Oranje Nassau. Voor zover ons bekend is dit pas de tweede keer dat iemand vanwege werk als vredesactivist een lintje krijgt.

 

De burgemeester van Leiden sprak met waardering over het verzet van Nico in 1949 tegen de troepenzendingen naar IndonesiŽ, over zijn dienstweigering en over de vele keren dat hij wegens deelname aan vredesdemonstraties in de politiecel belandde. Verder noemde hij het vele werk dat Nico, zowel plaatselijk als landelijk, voor de vredesbeweging heeft gedaan. Daarbij bestede hij o.a. aandacht aan het werk van Nico voor het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

Als secretaris van Pais was en is Nico actief in het bevorderen van samenwerking binnen de vredesbeweging. Zo was hij o.a. intensief betrokken bij het tot stand komen van VredesMagazine.

Nico is blij met de onderscheiding en ziet die niet zozeer als een eer voor zichzelf als wel als een erkenning van de grote betekenis van de vredesbeweging voor de toekomst van de samenleving.+

29-4-2011