Vredesduif met olijftak in snavel.

Wereldversleutelaars

9-2-2018 In het tweede weekend van februari strijkt de twaalfde editie van 2.Dh5, het jaarlijkse festival voor wereldversleutelaars, neer in de OT301 (Overtoom 301) in Amsterdam. 2.Dh5 vormt een plek om ideeŽn uit te wisselen over grass-roots campagnes, tactieken en actiemethodes die de idealen van een vrije en solidaire samenleving dichterbij brengen.

 

Het weekend is gevuld met workshops, lezingen en discussies over een scala aan onderwerpen, variŽrend van de sleepwet tot de opkomst van alt-right, en van de verhouding tussen activisten en lokale politieke partijen tot radicaal feminisme en queer activisme.

Op vrijdagavond start het programma met een informele avond, met een quiz en met dichters en muziek in samenwerking met SK»R. Ook op zaterdagavond is er een cultureel programma, in de Vondelbunker. Overdag zijn er stands met materiaal van linkse boekhandels en actiegroepen. Het festival wordt volledig gerealiseerd door vrijwilligers en kent een hoog do it yourself-gehalte. Er worden zo'n 250 bezoekers verwacht.

2.Dh5 richt zich op strategieŽn voor verandering, op vele vlakken: feminisme, queer, anti-racisme, anti-fascisme, de-kolonialisme, anti-militarisme, internationale solidariteit, klimaat/ecologie, arbeidsstrijd, migratie/no-border, internet vrijheid/privacy, recht op stad/anti-gentrificatie en alle kruising daar tussen.

Om aan het festival deel te nemen, wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Er zijn slaapplaatsen geregeld en er zal lunch en avondeten worden verzorgd door een lokale kookploeg. Op het festival zal een infostand aanwezig zijn voor verdere (praktische) informatie.

Meer info

9-2-2018