Vredesduif met olijftak in snavel.

Flashmob bij Albert Heijn

1-2-2010 Op de drukke koopavond van 28 januari werd de Albert Heijn in het Utrechtse Hoog Catharijne verrast door een heuse 'Freeze Flashmob' gericht tegen de verkoop van IsraŽlische producten.

 

Echt verrast waren ze bij Albert Heijn niet. De bedrijfsleider en het personeel waren duidelijk op de hoogte gebracht van een op handen zijnde actie en buiten stond een aantal politieagenten klaar om in te grijpen. Echter, het Albert Heijn personeel wist niet precies wat zij moest verwachten en was misschien bedacht op iets anders dan een Freeze Mob!

Op het fluitsignaal stond een groep van ruim 30 mensen als bevroren midden tussen de drukte van het winkelend publiek. Dit leverde een bevreemdend tafereel. Deelnemers aan de Flashmob droegen groene t-shirts met het opschrift 'Koop geen IsraŽlische Apartheid'. Zij hielden IsraŽlische producten in hun handen en hadden verbaasde en verbijsterde uitdrukkingen op hun gezicht! Na een tweede fluitsignaal werden alle IsraŽlische producten in mandjes en karretjes gedaan en al fluitend naar de kassa gebracht alwaar deze producten werden achtergelaten voorzien van posters en actiekaarten met daarop de tekst: Koop geen IsraŽlische Apartheid!

De actie werd georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee. Er werd ook een filmpje van gemaakt dat te zien is op YouTube: www.youtube.com/watch?v=ZoLuicl3UF0.+

1-2-2010