Vredesduif met olijftak in snavel.

En stem, n strijd

25-6-2011 De wind van vrijheid laat zich door niemand tegenhouden. De wereld hijst haar zeilen en de vredelievende mensen laten zich voortstuwen met de wind in de rug, tegen de stroom in, zullen wij ons doel bereiken.

 

Ons kompas is gericht op vrijheid. Vrijheid voor de bewoners van Gaza die al jaren in onderdrukking leven. Onze zeilen zullen ons meevoeren naar anderhalf miljoen Gazanen, wiens bewegingsvrijheid is ontnomen door de illegale blokkade van het gebied door Isral.
Wiens toekomstdromen zijn verbrijzeld door de illegale blokkade van het gebied door Isral.
Wiens economie met de grond gelijk is gemaakt door de illegale blokkade van het gebied door Isral.

Maar:

Aan de horizon lonkt de geboorte van een nieuwe dag. Een nieuwe dag die iets mee zal brengen: Hoop. Voor ons, maar ook voor de mensen in Gaza. Hoop dat er spoedig een einde zal komen aan de geweldspiraal. Hoop dat ook zij spoedig in vrijheid zullen kunnen leven. Hoop dat morgen een mooiere dag wordt. Onze koers is een vrij Gaza. Ons punt aan de horizon is rechtvaardigheid.

Met de Free Gaza Flotilla willen we aandacht vestigen op de schrijnende situatie in het gebied. We willen geweldloos de geweldspiraal doorbreken. Wij zullen de internationale gemeenschap wakker schudden en bewust maken van de criminele collectieve bestraffing van Gazanen door Isral. Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan, maar die wordt de gehele bevolking, mannen, vrouwen, maar zeker ook kinderen, nu ontnomen. Palestijnen wordt tot op de dag van vandaag mateloos onrecht aangedaan, terwijl regeringen toekijken, er weet van hebben of zelfs bevorderen. De blokkade is een onverantwoord experiment met hongersnood dat al veel te lang aanhoudt. Er zijn mensen die onverschillig zijn en er zijn mensen die zich geroepen voelen niet langer aan de zijlijn te staan en toe te kijken hoe de machtigen der wereld, bevolkingen hun menselijkheid ontnemen.

De wind van vrijheid laat zich door niemand tegenhouden. De wereld hijst haar zeilen en de vredelievende mensen laten zich voortstuwen met de wind in de rug, tegen de stroom in, zullen wij ons doel bereiken.

Nourdin El Ouali+

25-6-2011