Vredesduif met olijftak in snavel.

Flotilla II

12-7-2011 Wij, mensenrechtenactivisten van de Gaza Freedom Flotilla II Stay Human hebben door de opstelling van de Griekse autoriteiten, moeten besluiten om onze vaart uit te stellen. De Open Gaza /Stefano Chiarini, zou als een van de tien boten meevaren.

 

"De tijd staat aan de kant van de onderdrukten van vandaag, het is tegen de onderdrukker. Waarheid staat aan de kant van de onderdrukten van vandaag, het is tegen de onderdrukker. Dat is alles wat je nodig hebt."
Malcolm x

Wij, mensenrechtenactivisten van de Gaza Freedom Flotilla II Stay Human hebben door de opstelling van de Griekse autoriteiten, moeten besluiten om onze vaart uit te stellen. De afgelopen weken heeft een groep van 70 mensen, van over de hele wereld, zich in Corfu Griekenland, verzameld ter voorbereiding op deelname aan deze humanitaire actie. Onze boot, De Open Gaza /Stefano Chiarini, zou als een van de tien boten meevaren om de illegale en inhumane blokkade van de Gazastrook te doorbreken.

De bedreigingen en intimidatie van IsraŽl met het doel ons angst aan te jagen en te ontmoedigen, zijn voor ons niet als een verrassing gekomen. Dit in tegenstelling tot de opstelling van de Griekse autoriteiten. Het is in onze ogen onbegrijpelijk en onrechtmatig dat de Griekse regering ons uitvaren heeft geblokkeerd. Papandreou is hiermee medeplichtig geworden aan het in stand houden van de verfoeide blokkade van Gaza en het schenden van internationaal recht. Het ontbreken van enige juridische grondslag blijkt uit de bureaucratische methodes die zijn gebruikt om de vaart van de Open Gaza / Stefano Chiarini tegen te houden.

Als vreedzame activisten staan wij met weinig middelen tegenover de sterkste grootmachten van deze wereld. We hebben ons niet laten afschrikken door de koelbloedige moord op negen activisten tijdens de vorige Flotilla, noch door de zorgwekkende bedreigingen van IsraŽl. Bij bedreigingen alleen is het niet gebleven, opnieuw zijn er bewust mensenlevens in gevaar gebracht door de sabotage van twee schepen, wat tot zinken op open zee had kunnen leiden als dit niet ontdekt was.

Ondanks alle tegenwerking mogen we niet vergeten dat een van onze schepen onderweg is naar Gaza. Wij hopen dat zij doen wat wij als Flotilla als geheel hadden willen doen en Gaza veilig zullen bereiken. Daarbij eisen we ook dat ieder individu en elke organisatie in wiens macht het ligt, alles in het werk stelt om dit schip een veilige vaart te garanderen. De opvarenden zijn vreedzame activisten die op legale wijze de illegale blokkade proberen te doorbreken. Elke interventie of actie tegen hen is derhalve in strijd met het internationaal recht en dient veroordeeld te worden door een ieder die aan rechtvaardigheid enige waarde hecht.

De Gaza Freedom Flotilla II Stay Human heeft de illegale blokkade van Gaza opnieuw op de kaart gezet en nieuwe activisten geÔnspireerd om zich bij ons aan te sluiten. De verwerpelijke methodes van IsraŽl zullen niet langer in staat zijn om geweldloze protesten tegen de illegale blokkade te stoppen.
Wij keren terug naar Nederland om ons voor te bereiden op het moment dat we wel kunnen uitvaren. We doen dat met opgeheven hoofd en in de wetenschap dat we sterker uit de strijd zijn gekomen, terwijl de illegale blokkade van Gaza verder verzwakt is.

Vredige groet,
Nourdin el Ouali+

12-7-2011