Vredesduif met olijftak in snavel.

Tentoonstelling over Gandhi

9-1-2015 Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Gouda organiseert een tentoonstelling over Mahatma Gandhi. De nadruk in deze tentoonstelling ligt op wie en wat Gandhi hebben geïnspireerd én op de vele actievormen die Gandhi propageerde: altijd geweldloos, maar dat wil absoluut niet zeggen zonder gevaar. Geweldloze actie vraagt juist om moedige, opofferende mensen met een lange adem.

 

Gandhi was in Zuid Afrika lange tijd actief in de strijd van de Indiërs voor gelijkberechtiging. Later in India was hij de belangrijkste leider in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britse koloniale overheersers. Hij benadrukte voortdurend het belang van 'satyagraha': actief geweldloos verzet.

 

Sinds juli 2013 zijn er aan de Turfmarkt 30 in Gouda twee musea in één: als vanouds het Verzetsmuseum Zuid-Holland en nu ook het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Die laatste heeft een mooie plek in de serre. Hier is niet alleen de wisseltentoonstelling 'Gandhi' te zien; er is ook een compacte, maar boeiende vaste opstelling over vrede.

 

De expositie is te zien van 17 januari tot 1 juli 2015.

Open: dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag 12-17 uur.

Meer info voor bezoekers.

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid