Vredesduif met olijftak in snavel.

Tuinieren voor vrede

30-3-2013 De Gandhituin heeft nu ook een educatiecentrum, een droom kwam uit. Het educatiecentrum is een fantastische aanwinst om de gevarieerde overvloed van activiteiten te ondersteunen: van het aanleren van ambachtelijke technieken, tot wetenschappelijke en filosofische verdieping, tot bewustwording en het innerlijk cultiveren van een cultuur van vrede.

 

De Gandhituin moest naast de aardse overvloed van groenten en fruit ook vruchten voortbrengen van het intellect en het hart. Er moesten cursussen gegeven kunnen worden, ambachten geoefend worden. Men moest elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar filosferen, praten, lachen, vieren, enz, enz. Er moest wetenschappelijke verdieping gezocht kunnen worden, en gewerkt kunnen worden aan innerlijke verdieping, bewustwording en spirituele groei. Door dit educatiecentrum kunnen de vele aspecten van de Gandhituin nog meer tot hun recht komen. Het gaat immers niet alleen om tuinieren. Het is tuinieren voor vrede. En wel met hoofd, hart en handen.

 

Naast de ontwikkeling van het educatiecentrum wordt er ook hard gewerkt in de tuin. De komende weken wordt het nieuwe schema van wisselteelt en combinatieteelt in de praktijk gebracht. Lees in de nieuwsbrief meer over alle ontwikkelingen en activiteiten die komen gaan. Het zindert van lente-enthousiasme op de Gandhituin!

 

Pdf met meer info.

Bron: Lentenieuwsbrief Gandhituin, maart 2013