Vredesduif met olijftak in snavel.

Geef voor breken blokkade Gaza

19-4-2010 De Free Gaza Movement heeft een vrachtschip van 1200 ton gekocht om de IsraŽlische blokkade van Gaza te breken. Er is nog geen geld genoeg om dit schip daadwerkelijk te laten varen. Uw bijdrage wordt daarom gevraagd.

 

Het vrachtschip heeft de naam Rachel Corrie gekregen naar de Amerikaanse Vredesactiviste die in 2003 door een IsraŽlische bulldozer werd dood gereden. De vloot van de Free Gaza Movement telt ook nog 3 passagiersschepen met een beperkte vrachtcapaciteit.

Zodra het benodigde geld er is, zal de vloot uitvaren. De lading wordt nu al bij elkaar gebracht en zal bestaan uit o.a. cement, boeken voor kinderen en universiteiten, papier voor drukwerk, waterzuiveringsapparatuur en medische goederen. Allemaal dingen die nu door de wrede IsraŽlische blokkade aan het Palestijnse volk worden onthouden.

U kunt bijdragen aan het breken van de blokkade van Gaza door geld te storten op giro: 417.34.90 t.n.v. Pais te Delft o.v.v. 'Gaza'. Pais zorgt dan voor overmaken naar de Free Gaza Movement.

Meer informatie: www.freegaza.org
Eerdere berichten over de acties van de Free Gaza Movement:
www.vredesbeweging.nl/nieuws/gaza_157.html en www.vredesbeweging.nl/nieuws/gaza_113.html+

19-4-2010